Pri svojem delu uporabljamo nasodobnješe 3D tiskalnike za tisk kovine znanega nemškega proizvajalca tiskalnikov CONCEPT LASER.

Tehnologija DMLM

Neposredno lasersko taljenje kovin (DMLM) je proizvodni postopek dodajanja, ki z laserji topi zelo tanke plasti kovinskega prahu za izdelavo tridimenzionalnega predmeta. Predmeti so zgrajeni neposredno iz datoteke .stl, ustvarjene iz CAD  (računalniško podprto oblikovanje). Uporaba laserja za selektivno taljenje tankih plasti drobnih delcev omogoča izdelavo natančnih in kakovostnih predmetov, ki jih ni moč narediti z ostalimi tehnologijami.

Postopek DMLM se začne z nanosom tanke plasti kovinskega prahu na delovno površino. Datoteko formata “.stl” usmeri laser na način, da ustvari lasersko taljenje na predvidenem mestu delovne površine. Delovna površina se spušča za višino enega sloja. Postopek se ponavlja do dokončanja željenega izdelka.

Edinstven tehnološki proces omogoča

  • visoko kakovost izdelkov,
  • natančno izdelavo (tesno prilagajanje konstrukcij na nosilce)
  • sledljivost uporabljenega materiala (v skladu z Direktivo Sveta 93/42 EGS),
  • minimalne izgube materiala (okolju prijazen tehnološki postopek),
  • izdelavo izdelkov iz kobalt-kroma in titana

Pomembnost uporabe kakovostnega materiala

Kakovost in uporabna vrednost izdelkov je v veliki meri odvisna tudi od uporabljenih materialov. Zmogljivost profesionalnih 3D tiskalnikov za kovino lahko optimalno izkoristimo zgolj, če uporabljamo kakovostne materiale. V podjetju uporabljamo materiale nemškega proizvajalca Dentarum.

Concep Laser Mlab

Mlab 3D tiskalniki ponujajo najboljše rešitve na področju 3D tiska, kjer sta kakovost in natančno ključnega pomena.

Moč laserja

Fiber laser 100 W (cw)

Concep laser MLAB

Delovna površina

90 x 90 x 80mm (x,y,z)

Možnosti materiala

  • remanium star® CL
  • rematitan® CL